Det sier fungerende likestillings- og diskrimineringsombud Ingeborg Grimsmo etter å lest om 23-åringen fra Moss som ble lurt til å spise svinekjøtt og drikke alkohol av sjefen sin.

Det var på en firmafest hos sjefen i september 2007 at 23-åringen opplevde marerittet. Mannen, som også er døv, ble sittende til bords sammen med sin nærmeste sjef. Disse to klarte å kommunisere på en god måte og hadde et godt tillitsforhold.
Mossingen, som er avholdsmann og troende muslim, var svært usikker på hva han kunne spise og drikke på festen. Derfor stolte han på sjefen, som ga ham en flaske merket plommevin. 23-åringen drakk mye av flaska og forsynte seg godt av matbordet, etter å ha fått bekreftet av sjefen at det ikke var noe svinekjøtt han spiste.
Utover kvelden registerte mossingen at flere og flere pekte på ham og lo av ham. Årsaken var at sjefen hadde lurt 23-åringen til både å drikke alkohol og å spise svinekjøtt.
- Dette er et av de mest alvorlige trakasseringstilfellene vi har hørt om. Det er fullstendig uakseptabelt at en arbeidsgiver behandler en ansatt på denne måten, sier Grimsmo. Hun oppfordrer mannen til å klage sjefens oppførsel inn for ombudet.
- Slik saken er fremstilt, er dette brudd på både arbeidsmiljøloven og diskrimineringsloven. Vi ser på dette som en veldig alvorlig sak og er interessert i å gjøre noe med det. Det er veldig synd han skal bli sittende igjen som taperen her, understreker Grimsmo.