- Jeg håper vi kan være mer sammen nå, slik som på Rosemasjen. Folk gikk sammen, klemte hverandre, ga hverandre blomst – og sa unnskyld. Fantastisk å kunne vise så mye kjærlighet, sier  barna til Nour Al Houda Thaythay.

De tar imot til nok et Tea time, sammen med Antirasistisk senter. Denne gangen serverer familien nydelig myntete og diverse retter til statsråd Audun Lysbakken og ombud Sunniva Ørstavik. Alle er preget av det som skjedde den 22. juli, men praten går om veien videre, muligheten dette tross alt gir.

- Dette er en felles sorg. Jeg håper at ting forandrer seg. Jeg ringte Antirasistisk og sa jeg vil åpne huset mitt for flere Tea time etter det som skjedde, forteller Nour.

- Det handler om å bli kjent, forstå hverandre, få tillit til hverandre. Gjennom besøkene støtter vi hverandre, og flere inviterer tilbake. Vi må bare vente til etter Ramadan, smiler hun.

- Hva tenker du må bli annerledes, spør Ørstavik.

- Mange ting. Vi voksne har bekymring for barna våre. Vi skal bli mer engasjerte, mer aktive. Mer dialog og debatt. Skape trygghet og tillit.

- Det handler mye om fordommer. Fordommer er som troll som sprekker når de tas frem i lyset. Ofte handler det om mangel på kunnskap, få anledning til å kjenne til og om tillit. Vi må utfordre våre egne fordommer, og vi må få flere møteplasser, sier Ørstavik.

- Hvert enkelt menneske er et menneske, og ikke først og fremst en representant for sin religion, sier Lysbakken.

Selv om det var en statsråd og et ombud som denne gangen var på besøk, ble denne Tea time også som de andre Tea timene: prat og smak, samvær, mer kjennskap, mer tillit, et gryende vennskap og avtale om å møtes igjen. Og utveksling av både te-oppskrifter, mattradisjoner og hvordan lage en fantastisk god gulrotsaft!