Ali Farah ble diskriminert da ambulansepersonellet forlot han i Sofienbergparken. Det slår Likestillings- og diskrimineringsombudet fast.

Ali Farah

- Ombudet mener det er grunn til å tro at etnisitet hadde betydning for den dårlige behandlingen Ali Farah fikk av ambulansepersonellet , sier fungerende likestillings- og diskrimineringsombud Ingeborg Grimsmo. Hun mener ambulansepersonellet fremstod som forutinntatte til Sofienbergparken og at de bagatelliserte skadene Farah var påført.

Ingeborg GrimsmoLDO tok saken opp av eget tiltak kort tid etter episoden i Sofienbergparken for å vurdere om ambulansepersonellet eller politiet brøt diskrimineringsloven da de forlot Ali DFarah hardt skadet i parken. I dag kom konklusjonen. Den viser at ambulansepersonellet diskriminerte, politiet gjorde det ikke. Kohinoor Nordberg er svært fornøyd med uttalelsen
- Nå er jeg veldig glad og lettet. Endelig kan folk se at jeg ikke sier dette for å få oppmerksomhet, men at det er en viktig sak. Disse konklusjonene styrker saken vår, sier hun. Også Ali Farah selv gledet seg over ombudets uttalelse i dag.
- Nå ser vi at rettferdigheten kan seire til slutt, sier han.

Les uttalelsen til Ullevål Universitetssykehus her

Les uttalelsen til politiet her