1. februar mottok Sofienberg skole Benjaminprisen for 2021. Hvert år går prisen til en skole som arbeider mot rasisme og diskriminering.

Sofienberg skole har fått skryt for et solid faglig opplegg, et aktivt elevråd, og god dialog med ansatte og foresatte om inkluderingsspørsmål.

I sin egen gymsal fikk skolens elever og rektor overrakt prisen av kunnskapsminister Tonje Brenna. Hun hadde selskap av blant andre Sunniva Holmås Eidsvoll, byråd for oppvekst og kunnskap, og utdanningsdirektør Marthe Gerhardsen.

Statsråden vokste selv opp på Holmlia, der Benjamin Hermansen ble drept i 2001. Hun roste skolen for å løfte spørsmål om rasisme og diskriminering også utenfor samfunnsfagstimene.

– Dere tør å si å rasisme finnes. Det er det ikke alle som tør. Innsatsen deres vil gjøre det bedre for dem som kommer etter dere, sa Brenna fra scenen. 

Sofienberg skole åpnet høsten 2014, og har omlag 400 elever. De fikk prisen i konkurranse med 15 andre skoler.

Elevrådsleder Tida Sanyang påpekte i sin tale at respekten mellom elever og ansatte er stor, og at ungdommene får lov til å være seg selv. 

– Tusen takk til alle som bidrar til å gjøre dagene våre bedre, sa Sanyang.

Benjaminprisen er delt ut siden 2002. HL-senteret administrerer prisen i samarbeid med Utdanningsdirektoratet, og vinnerskolen får en sum på 250 000 kroner. Likestillings- og diskrimineringsombudet sitter i juryen.

Opptak av utdelingen vil legges på ut Benjaminprisens hjemmesider.

Vil du vite mer?

Les juryens begrunnelse