Filmen handler om hets og trakassering av kvinner på nett, og viser hva konsekvensen av kvinnehat fører til. Vi følger historien til fire kvinner som har opplevd digital vold og trakassering, samt en en far som kjemper for rettferdighet etter at hans datter ble et offer for netthets.

Filmen etterlater rett og slett svært sterke inntrykk. Noe som også er tydelig i traileren til filmen.

Etter filmvisningen fulgte en panelsamtale der tematikken rundt kvinner og vold ble ytterligere utforsket. Blant paneldeltakerne var Canadas ambassadør Amy Baker, politisk rådgiver i Amnesty Norge Patricia Kaatee, ombud Bjørn Erik Thon, og stortingspolitiker Lan Marie Berg. Diskusjonen belyste de økende utfordringene knyttet til digital vold i en stadig mer digitalisert hverdag.

– Vold mot kvinner og jenter er en av de største likestillingsutfordringene vi som samfunn står overfor. Vår digitale hverdag har skapt nye utfordringer og volden har fått nye arenaer å utspille seg på, og det er et stort problem. Det er viktig at vi adresserer disse problemene, særlig siden kvinner i offentligheten er ekstra utsatte, sa Bjørn Erik Thon.

– Det var ikke noe i filmen jeg ikke gjenkjente, enten personlig eller fra andre folk. Og selv om det er kulturelle forskjeller og andre elementer som gjør at skildringer fra filmen skiller seg ut fra hvordan det er i Norge, så er det mye likt på systemnivå, sa stortingpolitiker Lan Marie Berg.

LDO arbeider med implementering av nye regler i Norge som tilsvarer EU's Digital Services Act (DSA), som blant annet krever at store nettjenester fjerner ulovlig innhold. Vi kan ikke tillate at den digitale virkeligheten blir et lovløst rom.