Benjaminprisen er en skolepris som årlig deles ut til en skole som arbeider godt mot rasisme og diskriminering. Prisen bærer navnet til Benjamin Hermansen, som ble drept på Holmlia i 2001. Likestillings- og diskrimineringsombudet er blant jurymedlemmene.

Årets vinner er Sofienberg ungdomsskole i Oslo, en skole med omtrent 400 elever og 45 ansatte.

– Sofienberg skole har en imponerende helhetlig tankegang i sitt antirasistiske arbeid. Ansatte, foreldre og nærmiljø involveres på en forbilledlig måte, det faglige opplegget er gjennomtenkt og godt, og elevene selv er sterkt medvirkende i arbeidet med effektfulle aktiviteter og tiltak. Sofienberg er et eksempel til etterfølgelse og en verdig vinner av Benjaminprisen 2021, sier Guri Hjeltnes, juryleder for Benjaminprisen og direktør for HL-senteret.

Juryen vektlegger undervisningsopplegget som tar rasisme inn i det faglige i klasserommet, det nyetablerte samarbeidet med Demokratisk beredskap mot rasisme og antisemittisme (DEMBRA), samt skolens arbeid med elevmedvirkning og involvering av ansatte og foreldre. Elevrådet berømmes for sosiale, inkluderende aktiviteter og tiltak for å bekjempe diskriminering og hatprat.

Prisutdelingen er 1. februar.

Les hele begrunnelsen, og mer om Benjaminprisen, på prisens nettsider.

Ombudet gratulerer!