Likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik ble mandag formiddag invitert hjem til Nour Al-Houda Thaythay på te. De har allerede planer om å møtes igjen. 

- Hva, er det drosjen vår? Likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik synes drosjesjåføren som ringer på døra for å etterlyse passasjeren sin kommer ubeleilig tidlig. Det har gått en drøy time siden hun ringte på dørklokka til marokkanske Nour og familien hennes. Hun skulle gjerne hatt en time til.

Mellom hjemmelaget mat og nytrukket mynte-te har de to kvinnene, Nours sønn Daoud Maach og hennes venninne Hanan El-Boukri vært innom en rekke ulike temaer. De har snakket om familiebesøk og hytteturer, krydderkaker og strikkeklubber, moskeen der Nour arbeider som speiderleder og Davouds klasse på Jordal ungdomsskole. Men også om de litt vanskeligere temaene, som hvordan det er å komme til et nytt land som voksen, uten familie og nettverk å støtte seg til.

For ombud Sunniva Ørstavik ble det en formiddag hun mer enn gjerne gjentar. Besøket var en del av kampanjen Tea time, der norske muslimer inviterer ikke-muslimer hjem på te, rett og slett for å bli litt bedre kjent. Målet er å gi folk en sjanse til å se menneskene bak mediedebatten.  Likestillings- og diskrimineringsombudet har støttet kampanjen økonomisk, og etter te-timen hjemme hos Nour, er Ørstavik enda mer overbevist om at kampanjen er viktig.

- Både fordommer og diskriminering skyldes som oftest mangel på kunnskap. Å snakke sammen er både en effektiv, - og hyggelig, måte å forebygge på, sier Ørstavik. Derfor er hun også snar med å avtale nye møter. De to har allerede bestemt å møtes i moskeen Nour arbeider, slik at Ørstavik kan lære mer om det arbeidet Nour og Hanan gjør der. Men det blir også flere møter over varm te.

-  Neste gang må dere komme til oss. Og da lover jeg å bake kake, sier Ørstavik.