Sunniva_taushet tar liv_470x260px.jpg

Taushet tar liv 1

Vi har alle et ansvar for å varsle ved mistanke om vold. Folk flest, hele hjelpeapparatet og norske myndigheter kan sammen redde liv. Men – det er regjeringen som må ta helhetlig ansvar. Støtt kampanjen "Taushet tar liv".

Kampanjen “Taushet tar liv” skal legge press på de offentlige aktørene som skal forebygge dødelig vold mot kvinner og vold i nære relasjoner, samt øke bevissthet rundt plikten alle har til å varsle.

Det er flest kvinner som utsettes for partnerdrap i Norge. De drepes av menn de enten har, eller har hatt, en intim relasjon til. Hvert fjerde drap i Norge er partnerdrap.

Regjeringen kan gjøre mer for å forebygge partnerdrap.

- Vi krever et løft i arbeidet mot vold mot kvinner og vold i nære relasjoner, og at regjeringen etablerer en havarikommisjon for å forebygge at flere liv går tapt, sier Sunniva Ørstavik.

En havarikommisjon kan fortløpende granske partnerdrap og påpeke offentlige aktørers ansvar for å se faresignalene og hindre drap.

Bryt tausheten med Facebook

Du kan være med å spre kampanjens budskap. Kampanjesiden heter Taushet tar liv og du finner den her: https://www.facebook.com/pages/Taushet-tar-liv/601417466629836
Flere tusen følger oss allerede.

Hvis du trykker “liker” på denne siden, vil du hver dag få bilder og andre oppdateringer fra kampanjen. Trykk gjerne “liker” på innleggene, og del de du liker ekstra godt videre med dine Facebookvenner.

Følg oss på Twitter

Twitterkontoen vår heter @TaushetTarLiv og du finner Twittersiden her: https://twitter.com/taushetTarLiv

Følger du oss på Twitter, vil du få daglige kampanjeoppdateringer. Disse må du gjerne trykke “Retweet” eller “Favorite” på.

Har du lyst til å sende din egen Twittermelding til regjeringen? Bruk gjerne denne: “Bli med og ta ansvar for å forebygge partnerdrap, @AndersAnundsen - som justisminister har du makt til å gjøre en forskjell! #TaushetTarLiv

Gi din stemme for en havarikommisjon

Besøk www.taushettarliv.no/stem.html og gi din stemme for kampanjens hovedkrav om at regjeringen må opprette en havarikommisjon for partnerdrap. Ved kampanjens avslutning vil antall stemmer telles opp og bli overlevert til Justis- og beredskapsdepartementet.

−Bli med å bryte tausheten. Du kan gjøre en forskjell, sier Ørstavik.

Les mer om kampanjen på www.taushettarliv.no

Kampanjen Taushet tar liv er et samarbeid mellom Krisesentersekretariatet og LDO.